هیوندا

بررسی کامل هیوندا سوناتا

هیوندا سوناتا نمونۀ بارز از خودروی موفقی است که به واسطۀ حضور مستمرش در کشورمان به خوبی خودش را اثبات کرد. البته نسل پنجم این خودرو پس از عرضۀ گسترده در بازار ایران، توانست همواره در لیست خودروهای محبوب و پر فروش قرار بگیرد.

همان طور که مشخص است در این مطلب قصد داریم هیوندای سوناتا را به صورت کامل بررسی کنیم. پس بهتر است در همین ابتدا با کمپانی هیوندا بیش‌تر آشنا شویم.

شرکت خودروسازی هیوندای کره در سال 1947 تاسیس شد. در شروع کار خودروهای این کمپانی در زمینۀ طراحی ظاهری و امکانات موفقیت چندانی نداشتند. به طوری که در بازارهای جهانی کسی علاقۀ چندانی به خرید خودروهای کره‌ای نداشت.

اما این شرکت با جذب افراد متخصص توانست با گذر زمان پیشرفت‌های خارق‌العاده‌ای داشته باشد. به همین علت هر زمان که نام خودروهای کره‌ای را می‌شنویم، اولین چیزی که به آن فکر می‌کنیم طراحی و امکانات منحصر بفرد آن است.

تا به اینجا تنها با کمپانی این خودرو آشنا شدیم؛ اما در ادامه برای کسب اطلاعات بیش‌تر درباره این خودرو قسمت‌های مهم‌تری از آن را بررسی کرده؛ و در پایان مدل‌های مختلف هیوندا سوناتا را معرفی می‌کنیم. پس پیشنهاد می‌کنیم تا اخر این مطلب با ما همراه باشید.

مشخصات هیوندا سوناتا

مشخصات هیوندا سوناتا

بررسی اجمالی

هیوندای سوناتا یکی از محصولات سدان کمپانی هیوندا است که از سال 1985 با مدل‌های مختلف و در نسل‌های متنوع تولید و عرضه شد. این خودرو در حال حاضر دارای هشت نسل است که کامل‌ترین نسخۀ آن در سال 2017 به بازار ایران وارد شد. البته خودروهای هیوندا به خاطر داشتن آپشن‌های مناسب و طراحی هوشمندانه همواره مورد استقبال بسیاری از افراد بوده‌اند و فروش بسیار خوبی هم داشتند. در ادامه توضیحات بیش‌تری در مورد سه نسل محبوب از این خودرو را در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهیم.

مشخصات فنی هیوندا سوناتا

در این قسمت مشخصات فنی سه نسل پر طرفدار از هیوندا سوناتا را بررسی می‌کنیم. نسل پنجم هیوندای سوناتا با طول 4800 میلی‌ متر، عرض 1830 میلی ‌متر و ارتفاعی حدود 1465 میلی ‌متر به فروش رسید. از این نسل در سال 2004 رونمایی شد که به دلیل قیمت و امکانات رفاهی مناسب، از همان ابتدا جایگاه ویژه‌ای را در بازارها به دست آورد.

نسل ششم از هیوندا سوناتا با طراحی خاص نظر همه را به خود جلب کرد. ناگفته نماند که با این کار در بازار خودروها چالش‌های بسیاری را هم به وجود آورد. این نسل از خودرو در سال 2011 با طول 4820 میلی متر، عرض 1835 میلی متر و ارتفاع 1470 میلی متر به نمایش گذاشته شد.

نسل هفتم از این خودرو اگر چه ظاهری بسیار بهتر از نسل قبل داشت اما نتوانست مانند نسخه قبل فروش خوبی را تجربه کند. این خودرو هم با طول 4855 میلی متر، عرض 1865 میلی متر و ارتفاع 1475 میلی متر در سال 2014 به فروش گذاشته شد.

گیربکس هیوندا سوناتا

گیربکس خودرو هیوندا سوناتا

هیوندای سوناتا مجهز به گیربکس اتوماتیک یا همان Automatic transmission است که به اصطلاح آن را گیربکس AT می‌نامند.

از آن جایی که گیربکس سوناتا ساختار بسیار پیچیده‌ای دارد. در این قسمت ما چهار قسمت اصلی و مهم در این گیربکس را بررسی می‌کنیم.

اجزای مهم گیربکس AT

1) مبدل گشتاور

2) چرخ دنده‌های گیربکس اتوماتیک

3) ) کامپیوتر مرکزی (ECU)

4) شیرهای برقی یا سلونوئید

در ابتدا با نحوۀ عملکرد این گیربکس آشنا می‌شویم. نیروی مکانیکی توسط موتور خودرو دریافت می‌شود و سپس موتور این نیرو را به مبدل گشتاور هیوندا سوناتا انتقال می‌دهد.

همان طور که می‌دانید در خودروهای دستی تعویض دنده باعث ایجاد استهلاک در خودرو می‌شود. از این رو بسیاری از افراد رانندگی راحت با خودروهای اتومات را ترجیح می‌دهند. در این خودروها به جای کلاچ از مبدل گشتاور یا همان Torque Convertor استفاده می‌شود. در حقیقت این مبدل پل ارتباطی بین سیستم انتقال قدرت، گیربکس و موتور است.

مطلب مرتبط:

 

هوشمندی خودروهای اتومات با کامپیوتر مرکزی!

طی سال‌های اخیر پیشرفت تکنولوژی در بخش‌های مختلف صنعت خودرو بسیار چشمگیر بوده است. استفاده از تجهیزات الکترونیکی مدرن در خودرو با هدف کاهش سطح آلایندگی، بالا بردن سطح امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی صورت گرفت.

متخصصان به دنبال راهی بودند تا قطعات اضافی در خودرو را حذف کنند؛ و در عوض با استفاده از یک قطعه الکترونیکی عیب و نقص خودرو را سریع‌تر و ساده‌تر بیابند. این قطعه همان ECU یا کامپیوتر گیربکس است.

ECU اطلاعات لازم را از کنترلرها و حسگرها دریافت کرده؛ سپس با تحلیل این سیگنال‌ها، دستور لازم برای عملگرهای هر بخش را ارسال می‌کند.

موتور هیوندا سوناتا

موتور خودرو هیوندا سوناتا

هیوندا سوناتا با بیش از سه دهه سابقۀ درخشان، یکی از استراتژیک‌ترین محصولات کمپانی کره‌ای محسوب می‌شود.

همان طور که طراحان این خودرو از قلب و ذهن طرفداران خود اطلاع دارند؛ مهندسان هیوندا هم به انتظارات افراد از رانندگی بسیار اهمیت می‌دهند. به همین دلیل موتور هیوندای سوناتا به نحوی طراحی شده که در دورهای کم تا متوسط بیش‌ترین گشتاور را تولید کند.

این خودرو مجهز به موتور چهار سیلندری با حجم 2.4 لیتر است. این خودرو می‌تواند قدرت و گشتاوری حدود 176 اسب بخار و 229 نیوتن متر را تولید کند. شتابی که برای این خودرو در نظر گرفته شده حدود 9.5 ثانیه ارزیابی شده است. طبق نظر سنجی افراد شتابی که این خودرو ارائه می‌دهد بسیار مناسب بوده؛ ترکیب موتور خودرو در کنار گیربکس اتوماتیک و مصرف سوخت مناسب همان چیزی است که برای رانندگی راحت به آن نیاز دارید.

مشخصات ظاهری و داخلی

مشخصات ظاهری خودرو هیوندا سوناتا

هیوندا سوناتا در زمینه طراحی ظاهری و داخل کابین سنگ تمام گذاشته و بسیاری از افراد از آن راضی هستند. هیوندا برای طراحی خودروهای خود از سبک خاصی پیروی می‌کند که این کار تنها از برندهای خاص و بزرگ بر می‌آید.

هر چه به مدل‌های آخر هیوندای سوناتا در سال‌های 2018 تا 2020 میلادی نزدیک می‌شویم، خلاقیت گروه طراحی بیش‌تر خودش را نشان می‌دهد.

با ورود به کابین خودرو هم شما با فضایی مدرن و راحت روبه‌رو می‌شوید. برخورداری از کابین راحت و جادار در هیوندا سوناتا، حس اطمینان و آرامش را به افراد منتقل می‌کند.

از طرف دیگر ارگونومی و کیفیت بسیار خوب صندلی‌ها در این خودرو هم بسیار مورد توجه است. به طور کلی سوناتا خودرویی لوکس و خاص محسوب می‌شود که از داشتن آن احساس پشیمانی نخواهید داشت.

ایمنی هیوندا سوناتا

ایمنی خودرو هیوندا سوناتا

هیوندا سوناتا در سال 2016 برای دومین بار جایزۀ بالاترین رده ایمنی خودرو را از موسسه بیمه ایمنی بزرگراه‌ها (IIHS) دریافت کرد. ایمنی سرنشینان یکی از عوامل مهم برای طراحان و مهندسان خودروهای هیوندایی است. این سدان کره‌ای توانست تمام تست‌های مخصوص به ایمنی را با موفقیت پشت سر بگذارد. همچنین ثابت کرد که در تصادف‌های مختلف ایمنی سرنشینان را حفظ می‌کند؛ از طرف دیگر می‌تواند از بروز این حوادث نیز جلوگیری کند.

دریافت این جایزه بهترین فرصت بود تا شرکت هیوندا از این طریق اعتماد بسیاری از افراد را به دست آورد و فروش خود را افزایش دهد.

تجهیزات ایمنی این خودرو شامل: سیستم ضد ترمز (ABS) و توزیع الکترونیکی نیرو EBD، کیسه‌های هوایی جلو، سامانه کنترل کشش و پایداری و سیستم تعلیق ASD است.

امکانات رفاهی این خودرو عبارتند از:

  • سنسور عقب
  • کنترل کروز
  • فرمان هیدرولیکی
  • سیستم تهویه اتوماتیک
  • سیستم صوتی، تصویری و مالتی مدیا
  • کنترل ایستایی در سر بالایی
  • سانروف

مزایای هیوندا سوناتا

مزایا خودرو هیوندا سوناتا

1) کیفیت مناسب موتور

به لطف مهندسان این شرکت کره‌ای، موتور تمامی نسخه‌های هیوندا سوناتا عملکرد بسیار خوبی دارد. اگر شما هم به مصرف سوخت اهمیت زیادی می‌دهید، باید بگوییم که کمپانی هیوندا به این دغدغه هم فکر کرده است. به صورت کلی خودروهای هیوندا مصرف سوخت مناسب و معقولی دارند.

2) شتاب خوب

بر اساس تجربه افراد، شتاب این خودرو قابل قبول است. در حقیقت سوناتا به علت داشتن موتور و گیربکس عالی بازده مناسبی دارد. به همین علت گیربکس هویوندای سوناتا، شتاب‌گیری روانی را برای این خودرو ایجاد می‌کند.

3) طراحی جذاب و مدرن

کمپانی هیوندای با سیاست مشتری مدارانه‌اش، آپشن‌ها و امکانات جدیدی را در هر فیس لیفت در اختیار افراد قرار می‌داد؛ با این روش افراد را ترغیب به خرید نسخۀ جدیدتر می‌کند. طراحی هوشمندانه کابین این خودرو هم بسیار معروف است، با ورود به داخل خودرو با فضایی لوکس و مدرن روبه‌رو خواهید شد.

معایب هیوندا سوناتا

معایب خودرو هیوندا سوناتا

1) قیمت بالای قطعات و هزینۀ نگهداری:

قیمت بالای قطعات و هزینۀ نگهداری یکی از معایب اصلی خودروهای اتومات است. در چند سال اخیر به واسطۀ بالا رفتن قیمت دلار، قیمت قطعات خودرو هم به صورت قابل توجهی افزایش یافت. گیربکس هیوندا سوناتا به علت داشتن ساختار پیچیده آسیب پذیرتر است؛ بنابراین برای جلوگیری از فرسودگی قطعات گیربکس و کاهش هزینه‌های تعمیر توصیه می‌کنیم به سرویس‌های دوره‌ای خودرو توجه کنید.

2) حجم محدود صندوق عقب:

ابعاد محدود و کم صندوق عقب این خودرو باعث شده تا در مقایسه با رقیبان خود، امتیاز کم‌تری را دریافت کند. این مشکل باعث شده تا میزان علاقۀ افراد برای خرید این خودرو به مقدار کمی کاهش یابد.

نسل‌های محبوب هیوندا سوناتا

1) هیوندا سوناتا yf

1) هیوندا سوناتا yf

هیوندا سوناتا yf در سال 2011 به عنوان نسل ششم از سوناتا به بازار معرفی شد. از آن جایی که نسل پنجم این خودرو بسیار موفق عمل کرد، انتظارات از نسل جدید هم افزایش یافته بود. طراحی برنامه‌ریزی شده و هوشمندانه نسل ششم با استقبال زیادی از مردم روبه‌رو شد.

نسل ششم از یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک (AT) استفاده می‌کند. موتور 2.4 این خودرو مجهز به چهار سیلندر بوده که حداکثر قدرت آن 176 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن حدود 229 نیوتن متر است. این خودرو از شتاب مناسبی برخوردار بوده که حدود 10 ثانیه ارزیابی شده است.

2) هیوندا سوناتا LF

هیوندا سوناتا lf

یکی از اعضای خانوادۀ بزرگ هیوندا، سوناتا lf است که همۀ ما با نسل هفتم آن را می‌شناسیم. این خودرو اولین بار در سال 2014 در نمایشگاه نیویورک به نمایش گذاشته شد.

در ابتدای کار این خودرو نتوانست فروش خوبی را در بازارهای جهانی و همچنین بازارهای داخلی داشته باشد. اما از فیس لیفت این سدان زیبا در سال 2017 رونمایی شد و توانست به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا کند.

این خودرو هم مانند نسخۀ قبل مجهز به گیربکس اتوماتیک شش سرعته است. هیوندا سوناتا lf از یک موتور 2.4 لیتری استفاده می‌کند. این موتور توانایی تولید قدرتی با 176 اسب بخار و گشتاوری حدود 229 نیوتن متر را دارد. طبق محاسبات، شتاب این خودرو حدود 9.5 ثانیه است.

3) هیوندا سوناتا هیبرید

هیوندا سوناتا هیبرید

جدیدترین خودروی برند هیوندا که از سال 2017 وارد کشورمان شد، هیوندا سوناتا هیبرید است. این خودرو در مقایسه با نسخه‌های قبل تغییرات مثبت زیادی از نظر ظاهری، فنی و ایمنی داشته و کاملا به خودرویی ارزنده تبدیل شد. همین ویژگی‌های مثبت تاثیر بسیاری بر آینده خودرو گذاشت و ارزش خرید آن را چند برابر کرد.

سوناتا هیبرید هم مانند دو نسخۀ قبلی مجهز به گیربکس اتوماتیک شش سرعته بوده؛ همچنین محور محرک در این خودرو بر اساس دیفرانسیل جلو است. موتور 2 لیتری در سوناتا هیبرید توانایی تولید قدرتی حدود 207 اسب بخار و گشتاور حدود 193 نیوتن متر را دارد. شتاب این خودرو 9.3 ثانیه محاسبه شده است.

حرف آخر

در مجموع این خودرو توانسته با طراحی جذاب و امکانات رفاهی عالی، تجربه متفاوتی از یک خودروی لوکس را برای خریداران فراهم کند. هیوندای سوناتا در کنار مزایایی مثل عملکرد فنی خوب، ایمنی بالا، استهلاک پایین نظر همۀ افراد را در مورد خودروهای کره‌ای تغییر داد. بنابراین اگر خواهان خودرویی هستید که در کنار خانواده رانندگی لذت بخشی را تجربه کنید، می‌توانید به خرید هیوندا سوناتا فکر کنید.

نوبت تعمیر و سرویس دوره ای گیربکس اتوماتیک و تعویض روغن گیربکس در شیراز

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

چه روزهایی برای مراجعه شما به تعمیرگاه مناسب تر است؟*

منبع:

jdpower.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *