تعمیرگاه گیربکس سروستانی, گیربکس, گیربکس اتوماتیک, گیربکس اتوماتیک AL4

گیربکس پارس

گیربکس پارس - پژو پارس
گیربکس پارس ؛ در ادامه این موضوع را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

پژو پارس را می‌توان یکی از محصولات خوب شرکت ایران خودرو به حساب آورد. موتور اولیۀ پژو پارس موتور L3 بود که یک موتور سطح پایین به حساب می‌آمد. در ادامه این شرکت به سراغ تولید موتور محبوب TU5 رفت که قابلیت پشتیبانی از گیربکس اتومات AL4 را نیز دارد.

گیربکس پارس، همان گیربکس اتوماتیک AL4 است. پژو پارس اتوماتیک دارای یک موتور 1.6 لیتری 4 سیلندر است که به TU5 مجهز شده. این موتور توان تولید قدرتی با 105 اسب بخار و 142 نیوتن متر گشتاور دارد.

در ادامه ساختمان اصلی این گیربکس، موتور استفاده شده در گیربکس پژو پارس و نحوه کنترل روغن این خودرو را توضیح می‌دهیم.

شماره تماس تعمیرگاه سروستانی

ساختمان اصلی گیربکس پارس (AL4)

1) مبدل گشتاور (کانورتر)

2) پمپ روغن (پمپ هیدرولیک گیربکس)

3) مکانیزمی که به وسیله هیدرولیک فعال می‌شود. (مجموعه دنده سیاره‌ای، کلاچ‌ها و ترمزها)

4) دیفرانسیل معمولی

5) چرخ دنده کاهنده که رابط گیربکس پارس و دیفرانسیل است. (پنیون)

6) کامپیوتر هیدرولیکی، مدارهای روغن، ECU و سنسورها

مبدل گشتاور پژو، جای کلاچ را گرفته و وظیفۀ آن افزایش تدریجی گشتاور در حرکت است و از طریق ارتباط هیدرولیک، حرکت موتور را به گیربکس منتقل می‌کند و عملکرد آن بر اساس هیدرودینامیک مایع است.

همانطور که می‌دانید مکانیزم گیربکس خودرو پارس بسیار مهم است که این مکانیزم شامل دو زنجیره چرخ دنده که به شکل سیاره‌ای حرکت می‌کنند، است.

معرفی موتور TU5 در گیربکس پارس

موتورهای سری TU، یک خانواده از موتورهای چهار سیلندر کوچک هستند که در خودروهای پژو و سیتروئن استفاده می‌شوند.

سیستم انتقال قدرت متناسب با این موتور از نوع اتوماتیک به نام AL4، با کلاچ هیدرولیکی و الکترونیکی و با دیفرانسیل جلو است. به همین علت موتور TU5 استفاده شده در گیربکس پارس ماندگارترین و بهترین موتور 16 سوپاپ مدرن در بین محصولات ایران خودرو است. موتور گیربکس پارس بسیار بادوام، کم استهلاک، کم مصرف، نرم و پر شتاب است.

به طور کلی تعویض دنده در گیربکس پارس توسط یک واحد الکترونیکی انجام می‌شود. در واقع این گیربکس برای مدیریت و کنترل شیرها و رگلاتورهای واحد هیدرولیک، از سنسورهای مختلف پیام‌ها را دریافت می‌کند.

ویژگی های خودروی پارس اتوماتیک

1) موتور کم مصرف TU5

2) گیربکس اتوماتیک AL4

3) سیستم تهویه اتوماتیک

4) فرمان هیدرولیک

5) سنسور دنده عقب

6) آینه‌های برقی تاشو

7) رینگ آلومینیومی 15 اینچ

8) ترمز جلو و عقب دیسکی

معایب و مزایا فنی پژو پارس

با وجود اینکه محبوبیت خودرو پژو پارس در میان مردم زیاد است، اما این خودرو معایبی در قسمت فنی و طراحی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

گیربکس خودرو پارس (AL4)، پس از مدت کوتاهی دقت و کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهد و شما هنگام تعویض دنده‌ها با صدای ضربه و یا صدایی آزاردهنده رو به رو می‌شوید.

یک دیگر از مشکلات فنی این خودرو، معیوب بودن اجزای گیربکس پارس از جمله سرسیلندر و واشر است که باید در صورت هر گونه مشکل، خودرو خود را به تعمیرگاه ببرید. کیفیت ساخت پایین یکی دیگر از معایب پژو پارس است و به همین علت تنها موفق به دریافت یک ستاره کیفی از طرف سازمان بازرسی کیفیت استاندارد ایران شده است.

به معایب این خودرو اشاره کردیم اما در ادامه ویژگی‌های مثبت خودرو پژو پارس را نام می‌بریم.

دلیل اول: سهولت دسترسی به قطعات یدکی و خدمات پس از فروش

دلیل دوم: کابین بزرگ و جادار

دلیل سوم: سواری نرم و راحت

دلیل چهارم: ظاهر زیبا

مناسب ترین روغن گیربکس پارس (AL4)

استفاده از روغن‌های مناسب تاثیر بسیار زیادی در عملکرد گیربکس خودرو پژو پارس دارند. به همین علت کمبود روغن مناسب و یا آلوده بودن روغن‌ خطرات جبران ناپذیری برای گیربکس به وجود می‌آورد. به طور کلی واسکازین و یا همان روغن گیربکس نقش روان کننده را در میان اجزای گیربکس پارس دارد.

در این میان می‌توان به روغن با پسوند A.T.F و روغن گیربکس DEXRON-2 اشاره کرد. این دو مدل جزء بهترین روغن‌های گیربکس AL4 شناخته شده‌اند.

نحوه کنترل روغن گیربکس پارس

در صورتی که تخلیه روغن گیربکس بر روی ماشین انجام پذیرد، میزان روغن تخلیه شده در حدود 4 لیتر خواهد بود.

پر کردن روغن گیربکس پارس

قبل از هر گونه بررسی توسط دستگاه عیب یاب، عیوب احتمالی را بررسی کنید. خودرو را روی جک دو ستون قرار دهید و اهرم انتخاب دنده را در وضعیت P قرار دهید، توجه داشته باشید که ترمز دستی آزاد باشد. به میزان 4 لیتر روغن را از پیچ سرریز، به درون آن بریزید.

کنترل مقدار روغن گیربکس پارس

برای کنترل سطح روغن، دنده را در موقعیت P قرار دهید. موتور را روشن کنید تا دمای روغن گیربکس پارس بین 58 تا 68 درجه سانتیگراد برسد، سپس درپوش سطح را باز نمائید. در صورتی که سطح روغن بالا باشد روغن چکه می‌کند، تا به سطح استاندارد برسد در غیر این صورت به ترتیب زیر عمل کنید:

1) موتور را خاموش کنید.

2) اجازه دهید تا روغن سرد گردد.

3) به میزان 0.5 لیتر روغن را از طریق پیچ سرریز روغن، به داخل گیربکس پارس بریزید.

4) سپس موتور را روشن کرده و روش بالا را مجدد تکرار کنید و سطح روغن را کنترل کنید تا هنگامی که اضافه روغن از درپوش کنترل روغن خارج شود. در این حالت اگر 0.5 لیتر روغن خارج شود سطح روغن گیربکس پارس مناسب است.

کنترل عملکرد شمارنده آلودگی روغن در گیربکس پارس (AL4)

گیربکس اتوماتیک AL4 دارای یک برنامه تعیین میزان آلودگی روغن است، که با رسیدن برق مثبت سیستم جرقه فعال می‌شود. با کارکرد گیربکس پارس عدد ثبت شده در شمارنده آلودگی روغن به میزان درجه حرارت روغن گیربکس افزایش می‌یابد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *